Havet #1 – kräftor, dill och vitlök

pizza havet 1
Receptet kommer från Frida Ceveryd på Ceveborg catering i Varberg. Frida vann pizza-SM 2014 med pizzan ”Dear deer”.

TIPS!

Givetvis kan du lika gärna använda dina egna favoritskaldjur!

Ingredienser

Tomatsås
Arla® Västerviks Gräddost 38 %, riven
Arla Köket® Färskost
Kräftstjärtar
Vitlök
Färsk hackad chili
Färsk dill
Schalottenlök

Förbered så här

  • Mixa färsk vitlök och chili med lite olja och vänd runt kräftorna i oljan.
  • Häll av spadet innan kräftorna marineras.
  • Blanda färskosten med hackad färsk dill, salt och peppar.

Gör så här

  1. Öppna degen och bred ut tomatsåsen.
  2. Strö över den rivna osten.
  3. Strö ut de marinerade skaldjuren.
  4. Klicka ut dillfärskosten jämt fördelat på pizzan.
  5. Grädda.

Efter gräddning

Toppa med färsk dill, finstrimlad lök och lite flingsalt.

Smakrika ostar för din pizza

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen