Storstadskäk med Jimmi Eriksson

Årets Kock: Storstadskäk med Jimmi Eriksson

Årets Kock 2016, Jimmi Eriksson, är en ödmjuk kock men vågad i sin matlagning. De höga smakerna sitter där de ska och varje tallrik har en genomtänkt balans mellan olika texturer.

Jimmi lagar storstadskäk i enkel, rustik stil med mycket smak och olika texturer. Han gillar att överraska med nya smakkombinationer och blandar olika texturer på tallriken, för att det ska hända något i munnen när man äter. Allt ska vara vackert upplagt, oavsett hur enkel råvaran är.

– Gästerna ska få en upplevelse för alla sinnen. Grönsaker brinner jag mest för, de kan varieras i oändlighet. Jämför med en köttbit, den ska hållas enkel, säger han.

Jimmi Eriksson

Det här är Jimmi

Lilla Ego, Stockholm
Ålder: 29 år.
Jobbat som kock: 10 år.
Bor: På Södermalm i Stockholm.
Gillar mest med mitt jobb: Teamkänslan och kreativiteten. Har spelat fotboll i hela mitt liv, men nu står jag och bollar idéer i köket istället.
Mina förebilder: Daniel Räms och Tom Sjöstedt.
Bästa Arla-produkt: Gräddfil och smör är storfavoriterna.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen