Så gör du lyxiga ostsnacks

Så gör du lyxiga ostsnacks – 10 recept med premiumostar

Beställ broschyren

Beställ broschyren Falbygdens: Snacks direkt från Ostbaren kostnadsfritt för samtliga tio recept.

Till Beställ material

Falbygdens har många fina, kända ostar med god smak och stor variationsrikedom. Mästerkocken Roland Persson hjälpte oss att skapa tio spännande snacksupplevelser av Falbygdens ostar att sälja i baren.

Tänk om och tänk lite nytt! Ost är en råvara, mer mångsidig än de flesta. Smakrika ostar av god kvalitet är en fantastisk ingrediens när du vill erbjuda dina gäster matiga, små snacks i baren eller smårätter på menyn. Mästerkocken Roland Persson, Årets Kock 1990, har tagit fasta på det i broschyren Snacks direkt från ostbaren med tio recept på premiumostar, som kan lyfta din försäljning.

Roland Persson, Årets Kock 1990.
Roland Persson, Årets Kock 1990.

10 goda recept från Ostbaren

Olivbrioche med getostcrème, gulbetssallad och ängssyracrème

Den milda, lite salta getosten gifter sig fint med den rostade briochen, de söta gulbetorna och den friska ängssyran.

Gruyère mille-feuille med karljohanscrème och friterad schalottenlök

En frasig munsbit med nötig, smörig smak av gruyère. Den lyxiga känslan förstärks av en crème med rostad karljohanssvamp och champagnevinäger. Perfekt ihop med den krisipiga schalottenlöken.

Oststavar i surdegsbröd med rostad morot, morotsvinägrett och körvel

Ostens nötiga sötma harmonierar fint med den sötsyrliga morotsvinägretten. En härlig kombo där morötter också bränns av för att ge purén en lättrökt smak.

Taleggio- och briochestavar i coppa med rostad vitlökscrème

Krämig taleggio precis lagom mjuk att skära i stavar. Enkla att rulla in i coppa med rostad brioche, lite rucola, söta majsskott och en god vitlökscrème.

Karamelliserad stilton med hyvlat päron på kavring

Salt och krämig stiltonost inbäddad i söt karamell. Päron och kavring med fyllig maltsötma höjer smakupplevelsen ytterligare en nivå.

Raclette med chorizo, surdegskrutonger, champinjoner, salladslök och chili

En dröm för alla som älskar varm ost. Det är bara att smälta osten i små bitar i mikron om du inte har ett raclettejärn. Servera med de goda tillbehören.

Brie de Meaux på smördeg med oliver, pimento och rostat sidfläsk

En ost-petit-four med äkta brie på frasig smördeg, i smakrikt sällskap av oliver, pimentopuré och rostat sidfläsk. Lätt att förbereda och ha i kylen.

Vällagrad Präst® med fikon och citroncrème

En riktigt vällagrad ost som bör njutas i små munsbitar. Citroncrèmens koncentrerade smak bryter fint av mot ostens sälta och sötma. Toppa med ett frasigt jordärtskockschips.

Parmesanrulle med tomat, basilika, rostad mandel och parmachips

Härliga italienska smaker när de är som bäst . Ostens tydliga sälta och ton av umami blir en krydda som även förstärker smaken i crèmen.

Pumpaéclair fylld med en crème på potatis och comté samt rostad karljohanssvamp och friterade potatisstrimlor

Comté är bra som smaksättare i en crème. Den här med mandelpotatis matchar pumpans runda, söta smak perfekt. Gott ihop med svampen och de krispiga potatisstrimlorna.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör & sön: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen