Så boostar du din pizzameny

Pizzamarknaden fortsätter att växa och pizza har blivit en av de populäraste rätterna i Sverige. Här tipsar vi om nya produkter och sätt att göra pizzan ännu bättre och mer säljande. 

1. Sätt pizza bianco på menyn!

Den vita pizzan är både omtyckt och trendig. Pizza bianco upplevs som lite exklusivare och är ett smart sätt att höja snittnotan på din restaurang.

Introducera en egen del på menyn med Pizza Bianco. Det är ett enkelt sätt att komma med något nytt som du dessutom kan ta lite mer betalt för.

Du kan använda nya toppingar och komponera helt nya pizzor eller göra om de klassiska favoriterna till biancopizzor utan tomatsås.

2. Baka pizza som i Rom

Varför inte haka på trenden med “roman style”-pizza? Stilen härstammar från Rom och istället för en rund pizza är den rektangulär. När den är färdig delas den upp i bitar.

  • Perfekt att äta i farten (vanligtvis säljs "roman style"-pizzan som street food)
  • Eller servera den med olika toppings och låt gästerna dela vid bordet

3. Välj rätt ost till din ugn

Beroende på ugn så passar olika ostar olika bra. Vi på Arla har lanserat en tärnad mozzarella – perfekt för pizza bianco men också alla andra pizzor som gräddas i höga temperaturer.

Vilken ugn har du?

Vedugn: De murade stenugnarna drivs i dag med ved eller gas. De håller generellt höga temperaturer så det behövs en ost som smälter långsamt så basen hinner bli genomgräddad.

Pizzaugn: I de elektriska pizzaugnarna är det något enklare att kontrollera värmen och man har större möjligheter att justera. Även här bakas pizzorna vanligtvis vid höga temperaturer, så det är bra med ost som smälter lite långsammare.