Kalla bordet blir allt grönare

Kalla bordet blir allt grönare

Det går att få till ett julbord som upplevs lika genuint trots mindre mängd syltor och patéer. Tänk på vilka konsistenser och smaker du vill nå och experimentera med grönsaker i stället för kött. 

Resultatet blir ofta överraskande bra. Låt den traditionella sillen få sällskap av en vegovariant gjord på shiitakesvamp – så god och så lik sill i konsistensen att inte ens den mest inbitna vegomotståndaren kommer
ha några invändningar.

Gräslök-, dill- och polkabetscheesecake

Att göra matiga cheesecakes och skära upp i fina portionsbitar är smidigt och gör att det kalla bordet känns arbetat. Använd gul- eller polkabetor för riktigt vackra snittytor.

Potatis-, cheddar- och grönkålspaté

Det traditionella julbordet dignar av syltor, patéer och pastejer som faller bort för dem som inte äter kött. En paté på potatis, smakrik cheddarost och grönkål fyller det tomrummet med råge.

Morots- och gulbetspastej

Även pastej går att göra grön eller gul som i det här fallet. Fylligt söt av betor och kryddig av saffran. Servera med sked eller i fina skivor.

Valnötstarte med ädelost och plommon

Att mixa valnötter i pajdegen gör den smakrik och knaprig. De söta plommonen är en härlig kontrast till den salta ädelostfyllningen till vilken alla ostsmulor, kanter och överblivna bitar kan användas.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen