Seafood & Fish – Expedition Årets Kock

Variationen på skaldjur imponerade stort. Allt från små och stora ostron till andra skaldjur med olika tillagningsmetoder och smaksättningar. Gratinerade ostron vara lika vanliga på menyerna som råa ostron.

Fisk och skaldjur-recept

Hummersoppa med chili och syrad grädde

En hummersoppa med eleganta och välbalanserade smaker. Ta till vara på hela hummern och använd skalen till en fond med tomat, chili, fänkål, vitlök och konjak. Låt soppan vila så att smakerna får blomma ut.

Stekt och kokt hummer

I Kalifornien äter de stekt hummer med skirat smör. Jimmis smakrika smör med timjan, ingefära, chili och vitlök tar de stekta hummerstjärtarna till en ny nivå. De kokta klorna serveras bredvid.

Rostad vitlöksaioli

Rostad vitlök ger aiolin en rundare, mindre skarp smak. Bra för gäster som är känsliga mot rå vitlök.

Ingefärsdipp

Perfekt tillbehör till grillad fisk och skaldjur. Den söta smaken från gari, ingefära inlagd i risvinäger, passar utmärkt till den syrliga yoghurten och skaldjurens sälta.

Kryddsotad regnbågsforell med brynt smör

Rubba forellen med nymixade frön och pepparkorn. Sotad fisk får en spännande, bränd karaktär. Perfekt ihop med brynt smör och forellrom.

Gratinerade ostron med hetta

Med chilipasta i såsen får Jimmi in alla element av hetta – från sötma till syra. Du kan även gratinera ostronen med en gasbrännare.

Blåmusslor med syrad grädde

En enklare variant av den amerikanska musselsoppan clam chowder. Såsen med sin gräddiga karaktär får balans av syran i grädden. Fänkål, chili och lite vin ger också smak.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen