Expedition Årets Kock – en gastronomisk drömresa

Den gastronomiska resan är en del av priset för vinnaren av Årets Kock. Jimmi Eriksson fick sällskap av Markus Aujalay och Karl Ljung när han åkte till San Francisco och Napa Valley i somras. I Arla Köket delar han med sig av sina intryck och bjuder på serveringar ”family style”.

Fyra varianter av "Family style"

Sunday Rooster

Klassisk söndagsrätt både på restaurang och hemma. En hel, rostad kyckling med en god sås är perfekt att dela med flera. Låt alltid kycklingen och såsen vara huvudnumret. Grönsakerna kan varieras efter säsong.

Seafood & Fish

Variationen på skaldjur imponerade stort. Allt från små och stora ostron till andra skaldjur med olika tillagningsmetoder och smaksättningar. Gratinerade ostron vara lika vanliga på menyerna som råa ostron.

Veggies & herbs

I Kalifornien finns ett rikt utbud av grönsaker och frukt. Säsongerna är längre och restaurangerna kan alltid använda färska råvaror i sallader och garnityr, utan att behöva tillaga eller lägga in dem.

Burgers & BBQ

En välgjord hamburgare och barbecue lämnar ingen oberörd. En äkta amerikansk barbecue kräver lång tillagning. Jimmi gör en snabb variant med rätt karaktär på kryddor och tillbehör som är anpassad för restaurangkök.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen