Expedition Årets Kock

Expedition Årets Kock 2016

Årets Kock 2016, Jimmi Eriksson, valde att åka till San Francisco och Napa Valley i norra Kalifornien på sin inspirationsresa. Följ med på en spännande expedition full av olika matupplevelser på allt från diners och hamburgerhak till ostronbarer, stjärnkrogar och världsberömda The French Laundry. 

Expedition Årets Kock 2016 – resan

Resedagbok Expedition Årets Kock 2016

Häng med till restaurangerna, barerna och vingården som Jimmi Eriksson och Expedition Årets Kock 2016 besökte i San Francisco och Napa Valley.

Proffstips med Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016

Jimmi Erikssons vinnarresa gav honom en hel del matnyttig inspiration. Här delar Jimmi med sig av tre tekniker inspirerade av hans resa till USA.

Tre snacktips från Jimmi Erikssons vinnarresa

Snacks och finger food fick vi ofta på restaurangerna i norra Kalifornien. Här har jag tolkat några med mina favoritråvaror. Perfekta att servera till mingel vid stora beställningar, i baren eller på en tallrik som förrätt.

Jimmi Eriksson – Årets Kock 2016

Ålder: 29 år.
Bor: På Södermalm i Stockholm.
Gillar mest som Årets Kock: Alla möten med olika människor, det omväxlande arbetet och vinnarresan – ett stort äventyr.
Bäst på resan: Att få hänga med Markus Aujalay och Karl Ljung och dela alla härliga upplevelser i San Francisco och Napa Valley.
Dina topp tre: The French Laundry, The Restaurant at Meadowood och alla småställen.
Mest inspirerande råvaror: Variationer på ostron och andra skaldjur, olika yoghurtkulturer och frukten i de salta rätterna.
Efter Årets Kock: Jag vill fortsätta att utvecklas som matlagare och öppna en krog framöver. Jag älskar att tävla och har fortfarande tävlingssuget i mig så vi får väl se. 

Årets Kock-tävlingen

Årets Kock-tävlingen

Arla är stolt guldpartner till Årets Kock. Ända sedan starten 1983 har vi varit med och drivit tävlingen, som är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling. 

Allt om tävlingen Årets Kock här

Jimmi Eriksson
Jimmi Eriksson

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen