12 läckra recept med Apetina

Apetina är en mångsidig ost med god sälta och flera spännande användningsområden. Den kommer färdigtärnad i lake i en praktisk hink – redo att göra dina sommarrätter ännu godare.

Apetina är en vitost som tas fram likt fetaost, men istället för får- eller getmjölk så görs den på komjölk. Detta ger den en mild och rund smak med tydlig sälta och lätt syrlig ton.

Läckra recept med Apetina

 

Lika god varm som kall

Som smaksättare passar den utmärkt på sommarmenyn, både i kalla och varma rätter. Det mest klassiska användningsområdet är att låta den förhöja olika sallader och grönsaksanrättningar. Något mer oväntat är att mixa den tillsammans med yoghurt eller färskost för att få en god röra med både sälta och ostsmak.

I varma rätter behåller osten en del av sin konsistens istället för att smälta helt likt exempelvis fetaost. Detta bidrar till en trevlig karaktär och smakar gott både i gratänger och pajer men också på varma smörgåsar och pizza. Oavsett hur du väljer att servera den så adderar Apetina det där lilla extra till dina rätter!

Fräscha sommarrecept med Apetina vitost

Apetina produkter

Fler inspirerande artiklar

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen