Gelato Lab – så gör du god gelato

Kenneth Erlandsson är kocken och krögaren, som under de senaste åtta åren har ägnat sig helt åt glass – framförallt gelato. Våren 2016 blev han Sveriges första officiella glassmästare, men undervisar även i glasstillverkning på Gelato University i Bologna. I Arla Gelato Lab lär han dig att göra färsk glass och sorbet med härliga smakkombinationer, men också hur du kan omvandla gelato till desserter och glasstårtor.

Lär känna en glassmästare

Svenskarna är ett glassälskande folk, bara finländarna äter mer. Kenneth Erlandsson tycker det finns mycket att vinna på att göra riktigt bra gelato. Ju mer man lär sig, desto roligare blir det också för en själv menar han.

Lockande gelato – recept & en liten glassguide

Med tre olika baser har du alla möjligheter att skapa färgglad gelato med olika smakkombinationer i glassdisken. Noggrannhet i recepten är viktigast av allt. Sedan är det bara att sätta igång och laborera med smaksättningar, pinnar och desserter. Buona fortuna!

Recept på krämig gelato med olika smaker

Blåbärsgelato med dragon

Ljuvlig blåbärsglass som smakar som en somrig skogspromenad. En riktig fullträff ihop med dragonens milda lakritston.

Chokladgelato med dadlar

Chokladsmaken blir extra fyllig med naturlig sötma från färska dadlar som innehåller mycket socker. Glassen måste därför kompenseras med mjölk.

Gelato på kola och rosmarin

En ljuvlig kombination med söta kolatoner som får spännande skärpa av färsk rosmarin.

Hallongelato med mynta

Den bäriga, syrliga hallonsmaken passar perfekt ihop med färsk mynta. Eftersmaken får en lätt fräschör av mint.

Hasselnötsgelato

Smakrik favoritglass som finns i varenda glassdisk i Italien. Använd alltid nötpasta som ger en jämn smak. Hackade nötter ger mer crunch än smak.

Jordgubbsgelato med grönpeppar

Grönpeppar som legat i lag ger en fin smakbrytning åt den söta jordgubbssmaken. En överraskande och rolig smakkombination.

Pistagegelato

Italiensk nötpasta rekommenderas för att ge en maximal smakupplevelse. Den bästa pistagepastan kommer från staden Bronte på Sicilien.

Saffransgelato

Len glass med bra avvägd sötma. Vaniljtonen och nyanserna av kola framhäver saffranssmaken på ett runt och mjukt sätt.

Sorbet på mandarin och persimon

Läskande, sötsyrlig och smakintensiv sorbet. Persimon påminner lite i smaken om söta plommon och dadlar.

Sorbet på havtorn

En mycket god sorbet med intensiv syra och tydlig smak av havtorn. En perfekt sorbet ihop med gelato, t ex lakrits.

Sorbet på mandarin och persimon

Läskande, sötsyrlig och smakintensiv sorbet. Persimon påminner lite i smaken om söta plommon och dadlar.

Tiramisùgelato

En klassisk italiensk dessert, men även en favoritsmak i den italienska glassdisken.

Yoghurtgelato med mango

Gelato med en bas på yoghurt och syrad grädde får en härligt rund syra. Den påminner om en lassi med smak av mango, vanilj och kardemumma.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen