Driver du en asiatisk restaurang men har svårt att få till spännande desserter? Då är detta något för dig. En fantastisk gelato med smak av mango, koriander, chili och lime.

Yoghurtgelato med syltad mango, chili och lime

Recept av Kenneth Erlandsson

Driver du en asiatisk restaurang men har svårt att få till spännande desserter? Då är detta något för dig. En fantastisk gelato med smak av mango, koriander, chili och lime.

Gör så här

  • Gelato:

    • Mixa frukt, lag och koriander fint och passera. Blanda med basen och kör i gelatomaskin.
  • Syltad mango och chili:

    • Koka upp sockerlag och vinäger, låt svalna till 80°–90°.
    • Varva mango, chili, limesaft och skivad lime i en steriliserad glasburk med lock. Häll på lagen så att allt täcks. Låt stå i minst 24 tim.
  • Sockerlag, grundrecept:

    • Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt svalna.
  • Kallblandad yoghurtbas:

    • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll på mjölk och grädde och vispa till en jämn massa.
    • Späd med yoghurten och låt mogna i kyl (4°) i minst 4 tim (helst i 12 tim).
  • Till glassdisken:

    • Garnera gelaton med pepparstrån, korianderblad och delad lime. Ringla över mangovariegato.