Härlig fudge att servera på julens gottebord. Krossad turkisk peppar och frystorkade hallon samsas i en vit chokladfudge. Den här blir garanterat en favorit bland julbordets gäster.

Vit chokladfudge med turkisk peppar och hallon

Recept av Marie Skogström

Härlig fudge att servera på julens gottebord. Krossad turkisk peppar och frystorkade hallon samsas i en vit chokladfudge. Den här blir garanterat en favorit bland julbordets gäster.

Gör så här

    • Blanda grädde, socker, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka utan lock 12-15 min tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 122°. Tiden varierar beroende på hur stor kastrull som används. Rör i smeten ganska ofta.
    • Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna något.
    • Skär smöret i tärningar. Rör ner i smör och choklad i smeten. Tillsätt turkisk peppar och hallon och rör försiktigt tills allt är blandat. Häll smeten i en form, ca 15x20 cm. Låt svalna.
    • Skär fudgen i bitar innan den stelnat helt. Förvara svalt.