Vild korv med peppriga betor

Recept av Marie Skogström

Gör så här

    • Skölj fjälstren i ljummet vatten.
    • Lägg brödskivorna i grädde och kalvbuljong, tillsätt salvia och mejram.
    • Blanda färsen med salt och peppar, rör tills blandningen blir fast i konsistensen.
    • Vänd ner späcket samt bröd- och kryddblandningen och arbeta samman till en ganska lös färs. Gör ett stekprov.
    • Trä fjälstret på korvhornet och stoppa smeten hårt. Knyt om med bomullssnöre till lagom korvar. Låt de ligga övertäckta ett par tim i kylen.
    • Stek korvarna knapriga vid servering.
    • Hyvla betorna tunt på mandolin. Lägg dem gärna i kallt vatten så de blir krispiga.
    • Blanda betor, citronskal, saft, lök och timjan. Smaka av.
    • Toppa betorna med gräddfil smaksatt med honung, riven pepparrot, salt och peppar.