Vetedegen ska arbetas väl för att få fram det åtråvärde glutenet. Då får men en elastisk deg med fin glans. Börja på låg fart på degblandaren för att sedan öka hastigheten. Använd rumstempererat smör för bästa resultat.

Vetedeg med ägg

Vetedegen ska arbetas väl för att få fram det åtråvärde glutenet. Då får men en elastisk deg med fin glans. Börja på låg fart på degblandaren för att sedan öka hastigheten. Använd rumstempererat smör för bästa resultat.

Gör så här

  • Vetedeg:

    • Blanda mjölk med övriga ingredienser utom smör och salt i en degblandare.
    • Arbeta degen i 5 min på låg hastighet. Tillsätt smöret och öka hastigheten. Kör 5 min, gör ett glutenprov. Tillsätt salt och kör ca 2 min till. Degen ska vara glansig och elastisk.
    • Kubba upp degen i bräck à ca 1500 g till bullar och ca 400 g till längder. Rundriv och spänn av under plast ca 10 min.
    • Kavla ut på plåt, plasta och ställ i kyl ca 30 min. Baka ut till önskad bulle eller längd.