En riktigt vällagrad ost som bör njutas i små munsbitar. Citroncrèmens koncentrerade smak bryter fint av mot ostens sälta och sötma. Toppa med ett 
frasigt jordärtskockschips.

Vällagrad Präst med fikon och citroncrème

Recept av Roland Persson

En riktigt vällagrad ost som bör njutas i små munsbitar. Citroncrèmens koncentrerade smak bryter fint av mot ostens sälta och sötma. Toppa med ett frasigt jordärtskockschips.

Gör så här

  • Citroncrème:

    • Skala citronerna, endast det gula, i remsor. Förväll skalen i några min. Häll av och låt kallna.
    • Mixa skalen med lite citronsaft, honung och äggulor. Tillsätt olja under knivens gång till en slät crème, salta och peppra.
  • Jordärtskockschips:

    • Tvätta och hyvla jordärtskockorna tunt på mandolin.
    • Fritera i olja, 170° till gyllenbrun färg. Låt rinna av på papper och salta.
  • Vid servering:

    • Bryt osten i bitar och lägg på knäckebröd. Toppa med fikonklyftor och spritsa över citroncrème.
    • Garnera med jordärtskockschips och salladsskott.