Kycklinglår tål lite tuffare tag och trivs bra i ugnsrätter. Alla gillar italienskt, men använd svensk lufttorkad skinka och tvåårig Prästost istället för prosciutto och parmesan. Smartare och kostar hälften.

Urbenat kycklinglår med lufttorkad skinka i krämig sås med medelhavskryddor och svamprisotto

Recept av Gustaf Trägårdh

Kycklinglår tål lite tuffare tag och trivs bra i ugnsrätter. Alla gillar italienskt, men använd svensk lufttorkad skinka och tvåårig Prästost istället för prosciutto och parmesan. Smartare och kostar hälften.

Gör så här

    • Dela skinkan på längden. Salta och peppra kycklinglåren lätt. Rulla in kycklingköttet i skinka. Lägg i bleck med skarven neråt. Stek i ugn, 200º ca 10 min.
    • Blanda en sås av grädde, crème fraiche, soltorkade tomater, vitlök, örter, salt och peppar. Häll såsen över kycklingen och baka ytterligare ca 25 min i ugn, 180º.
    • Fräs ris, lök och svamp i smör. Häll på buljong, lite i taget och låt den koka in. När riset är "al dente" dras risotton från värmen. Tillsätt ost och vinäger, smaka av med salt och peppar och låt risotton dra en stund före servering.
    • Servera kycklinglåren med svamprisotto och en skön blandad sallad.