En försvenskad bruschetta med små gravade tomater i olika färger, som torkas i ugn för att få ut vattnet och koncentrera smakerna. Brödet toppas först med färskost smaksatt med kyndel istället för basilika.

Tomat – Färskost – Kyndel – Svartpeppar

Recept av Thomas Sjögren

En försvenskad bruschetta med små gravade tomater i olika färger, som torkas i ugn för att få ut vattnet och koncentrera smakerna. Brödet toppas först med färskost smaksatt med kyndel istället för basilika.

Gör så här

    • Kryssa botten på tomaterna, skålla och kyl ner i isvatten. Skala tomaterna, dela ev och krydda med salt och socker. Lägg tomaterna på en plåt och torka i ugn på 60° i 6–10 tim.
    • Plocka några fina kvistar av kyndeln, hacka resterande och blanda med färskost och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
    • Ringla olja på brödskivorna och rosta i ugn på 170° ca 10 min. Toppa med färskosten, tomaterna och kyndel.