I Kalifornien äter de stekt hummer med skirat smör. Jimmis smakrika smör med timjan, ingefära, chili och vitlök tar de stekta hummerstjärtarna till en ny nivå. De kokta klorna serveras bredvid.

Stekt och kokt hummer

Recept av Jimmi Eriksson

I Kalifornien äter de stekt hummer med skirat smör. Jimmis smakrika smör med timjan, ingefära, chili och vitlök tar de stekta hummerstjärtarna till en ny nivå. De kokta klorna serveras bredvid.

Gör så här

    • Klyv huvudet på hummern. Lossa klor och stjärt från kroppen. Koka klorna i saltat vatten ca 7 min.  Låt kallna i isvatten.
    • Blanchera stjärten 20–30 sek  i kokande vatten. Låt kallna i isvatten.
    • Skala och salta stjärten. Stek i en riktigt varm stekpanna med lite olja. Tillsätt smör, timjan, finhackad ingefära, vitlök och chili när ovansidan på hummerstjärten fått färg. Ös med spadet. Lyft upp hummern och spara smöret.
    • Dela stjärten på längden och knäck skalet på klorna. Lägg upp hummerstjärtar och klor på ett fat, häll på det varma smöret.