Sorbeten som får vilken glassälskare som helst att smälta. Hettan från sanshopepparn går fint med en söt klassisk gino. Dekorera din dessert med mandel, blommor, blåbär och pepparkorn.

Sorbet på blåbär, yuzu och sanshopeppar

Sorbeten som får vilken glassälskare som helst att smälta. Hettan från sanshopepparn går fint med en söt klassisk gino. Dekorera din dessert med mandel, blommor, blåbär och pepparkorn.

Gör så här

  • Sorbet:

    • Blanda alla ingredienser i en bunke och mixa väl. Passera och kör i glassmaskin.
  • Sockerlag, grundrecept:

    • Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt svalna.
  • Till glassdisken:

    • Garnera glassen med mandel, blommor, blåbär och pepparkorn.
  • Till servering, dessert:

    • Lägg fruktsalladen i ugnsfasta serveringsskålar. Strö över riven vit choklad och gratinera i salamander tills chokladen fått fin färg.
    • Servera med blåbärssorbet och blåbärsvariegato.