En välsmakande soppa med söt palsternacka, riven Svecia och lite citron. Har du ostskalkar över? Riv ner dem och mixa med gräddbuljongen. Toppa med krispiga grönkålschips.

Soppa på palsternacka och Svecia med grönkålschips och cheddarkakor

Recept av Marie Skogström

En välsmakande soppa med söt palsternacka, riven Svecia och lite citron. Har du ostskalkar över? Riv ner dem och mixa med gräddbuljongen. Toppa med krispiga grönkålschips.

Gör så här

    • Fräs lök och palsternacka i smör i en kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt mjölk, grädde och buljong. Låt koka tills palsternackan är mjuk.
    • Ta från värmen och mixa soppan helt slät med osten, låt inte soppan koka mer. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
  • Grönkålschips:

    • Repa grönkålen i små bitar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Spreja med smör-& rapsolja och salta lätt.
    • Rosta i ugn på 160° ca 5 min.
  • Cheddarkakor:

    • Arbeta samman ost, smör, mjöl, bakpulver och kryddor till en deg i en matberedare.
    • Forma degen till rullar och pensla med uppvispat ägg. Rulla i vallmofrön och ställ i kyl ca 30 min.
    • Skär degen i 5 mm tjocka skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Baka i ugn på 180° ca 10 min tills kakorna är gyllene.
  • Vid servering:

    • Mixa soppan skummig med en stavmixer. Toppa soppan med grönkålschips och servera gärna med cheddarkakor.