Godast blir desserten med nybakade chokladcookies. Varva krossade, knapriga kakor med smakrika hallon och en ljuvlig vaniljkräm kokad på gammeldags vis.

Solmogna hallon med vaniljkräm och krossade cookies

Recept av Michael Björklund

Godast blir desserten med nybakade chokladcookies. Varva krossade, knapriga kakor med smakrika hallon och en ljuvlig vaniljkräm kokad på gammeldags vis.

Gör så här

    • Rör samman smör, farinsocker, socker och vaniljsocker. Vispa äggen lätt och blanda ner tillsammans med havregrynen. Blanda sist i mjöl, kakao, salt, bikarbonat och choklad. Forma smeten till bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper, platta till dem lite. Grädda kakorna i ugn 175° 10-15 min, tills de jäst upp och precis fallit samman. Låt kakorna svalna ordentligt.
    • Koka upp grädde, mjölk, vaniljstänger och märg i en kastrull, ta kastrullen från värmen för att svalna lite. Vispa äggulor, socker och majsstärkelse, häll blandningen i kastrullen under omrörning. Sjud försiktigt till bra konsistens. Låt krämen kallna och ta upp vaniljstängerna.
  • Vid servering:

    Varva hallon, krossade cookies och vaniljkräm i en glasburk. Avsluta med lite extra vaniljkräm och några till hallon på toppen.