Smördegsflarn är ett trevligt lunchalternativ till pizzan och lite lyxigare än en smörgås. Erbjud olika toppingar och servera flarnen värmda i salamander för bästa frasighet. Den här toppas med grönkålspesto, mozzarella, hasselnötter och picklade havtorn.

Smördegsflarn med grönkålspesto, mozzarella och picklade havtorn

Recept av Hanna Normark

Smördegsflarn är ett trevligt lunchalternativ till pizzan och lite lyxigare än en smörgås. Erbjud olika toppingar och servera flarnen värmda i salamander för bästa frasighet. Den här toppas med grönkålspesto, mozzarella, hasselnötter och picklade havtorn.

Gör så här

    • Ta bort den grova stammen på grönkålen.
    • Mixa grönkål, persilja, vitlök, rapsolja, citronskal och citronsaft till en slät pesto.
    • Tillsätt ost och hasselnötter, mixa med korta pulseringar. Smaka av med salt och peppar.
  • Smördegsflarn:

    • Skär smördegsarken i 10x20 cm. Stryk på hälften av grönkålspeston och toppa med riven mozzarella.
    • Baka av i ugn på 225° i 15–20 min.
    • Värm i salamandern vid servering och toppa med resterande pesto, picklade havtorn, spenatblad och rostade hasselnötter.