Småländsk Gino

Recept av Cecilia Andersson

Gör så här

  • Småländsk ostkaka:

    • Värm mjölken till 37°. Blanda ostlöpe och vetemjöl, tillsätt lite av mjölken och vispa ihop. Tillsätt resten av mjölken och vispa till en jämn smet. Låt stå i 30 min.
    • Skär rutmönster genom mjölken. Låt stå 30 min till. Häll lite massa i taget i en tät sil, vänd försiktigt runt så massan separeras från vasslet. Lägg över massan i en bunke.
    • Blanda ostmassan med ägg, socker, grädde och mandeln. Häll i ett smort bleck eller i runda smorda portionsformar, ca 7 cm i diameter.
    • Baka av på 175° ca 1,5 tim eller 45 min vid portionsformar.
  • Gino:

    • Dela banan, kiwi och jordgubbar i små bitar. Lägg frukten på ostkakan och strö över vit choklad.
    • Gratinera i 230° tills chokladen fått lite färg, ca 4 min. Låt ostkakan sätta sig innan du skär upp.
  • Montering:

    • Stick ut rundlar ur ostkakan, 7 cm i diameter, och lägg upp på serveringsfat.
    • Bryt bitar av jordgubbschips och stick ner i ostkakan. Dekorera med jordgubbar, kiwi, vit choklad och örter.