Mixa färskost och riven ost till en slät kräm. Smaksätt med citronskal, grovmixad sichuanpeppar och salt.
Låt gärna stå i kyl över natten för att mogna i smakerna.
Sötpotatisspread:
Skala sötpotatisen och skär i bitar. Rosta i ugn på 175° i 15–20 min.
Mixa sötpotatisen grovt med solroskärnor, limeblad, citronskal, citronsaft, vitlök och olivolja. Späd med vatten till önskad konsistens och smaka av med salt.
Smörgås:
Knäck ägg i runda smorda silikonformar. Täck med plastfilm och baka i ugn på 100° ca 30 min tills äggen precis har satt sig. Låt svalna och plocka ur formarna.
Skär en rejäl skiva rågbröd. Stryk upp med sichuan cream cheese.
Lägg på sallad och rikligt med sötpotatisspread. Forma en grop och placera ägget där. Toppa med shichimi togarashi och rostade solroskärnor.