Sichuan cream cheese, ugnsbakat ägg, sötpotatisspread och shichimi togarashi

Recept av Hanna Normark

Gör så här

  • Sichuan cream cheese:

    • Mixa färskost och riven ost till en slät kräm. Smaksätt med citronskal, grovmixad sichuanpeppar och salt.
    • Låt gärna stå i kyl över natten för att mogna i smakerna.
  • Sötpotatisspread:

    • Skala sötpotatisen och skär i bitar. Rosta i ugn på 175° i 15–20 min.
    • Mixa sötpotatisen grovt med solroskärnor, limeblad, citronskal, citronsaft, vitlök och olivolja. Späd med vatten till önskad konsistens och smaka av med salt.
  • Smörgås:

    • Knäck ägg i runda smorda silikonformar. Täck med plastfilm och baka i ugn på 100° ca 30 min tills äggen precis har satt sig. Låt svalna och plocka ur formarna.
    • Skär en rejäl skiva rågbröd. Stryk upp med sichuan cream cheese.
    • Lägg på sallad och rikligt med sötpotatisspread. Forma en grop och placera ägget där. Toppa med shichimi togarashi och rostade solroskärnor.