Drömsk mördegspaj med mandarinkompott toppad med len maräng med sting av sanchopeppar.

Sansho sour

Recept av Cecilia Andersson

Drömsk mördegspaj med mandarinkompott toppad med len maräng med sting av sanchopeppar.

Gör så här

  • Mördegsformar:

    • Blanda ingredienserna till mördegen i en maskin med vinge. Låt vila i kyl ca 30 min.
    • Kavla ut degen ca 2 mm tunt och stansa ut rundlar, 7 cm i diameter. Fodra runda formar, 5 cm i diameter. Nagga botten och frys i minst 1 tim. Baka av i ugn på 175° i 8–12 min.
  • Mandarinkompott:

    • Blanda socker och pektin. Rör ner blandningen i mandarinpurén och tillsätt citronskal och saft. Koka kraftigt ca 4 min tills kompotten tjocknat. Blanda i clementinfiléerna och koka någon minut till. Låt kompotten kallna helt och fördela i mördegsformarna.
  • Maräng:

    • Koka socker och vatten till 118°. Börja samtidigt vispa äggvitan i en maskin på låg hastighet. Strila sockerlagen ner i äggvitan under hög visphastighet. Tillsätt mald peppar och vispa marängen på låg hastighet tills den kallnat.
    • Spritsa marängen på mandarinformarna och bränn av med gasbrännare.