Många har aldrig smakat men tycker ändå inte om lever. De här goda färsbiffarna på mild lamm- eller kycklinglever med lingongräddsås får många att ändra uppfattning.

Salviakryddade leverbiffar med gräddsås

Många har aldrig smakat men tycker ändå inte om lever. De här goda färsbiffarna på mild lamm- eller kycklinglever med lingongräddsås får många att ändra uppfattning.

Gör så här

    • Putsa levern och skär den ev i mindre bitar. Kör lever, äpple, potatis, ansjovis och purjolök i matberedare eller köttkvarn. Tillsätt ägg, grädde, lök, salvia, salt, peppar och blanda väl. Rör ner potatismjöl och ströbröd. Låt svälla i kyl ca 30 min.
    • Gräddsås: Koka upp buljong, grädde, timjan, soja och lingon, låt koka ca 5 min. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Koka upp under omrörning, smaka av med salt och peppar.
    • Bryn biffarna i smör på medelvärme. Lägg dem på smorda bleck och stek färdiga i ugn, 175° ca 10 min. Servera med gräddsås, rårörda lingon och kokt potatis.