Jag gillar att jobba med en råvara och laga den på två eller tre sätt. Förebilden här är en klassisk Waldorfsallad. Crémen kan du också servera med brynt hasselnötssmör.

Rotsellericréme och sallad med äpple och hasselnötter

Recept av Viktor Westerlind

Jag gillar att jobba med en råvara och laga den på två eller tre sätt. Förebilden här är en klassisk Waldorfsallad. Crémen kan du också servera med brynt hasselnötssmör.

Gör så här

    • Koka sellerin till crémen mjuk i mjölk och grädde ca 20 min. Häll av spadet men spara en del. Mixa till en slät créme. Späd ev. med lite av kokspadet. Smaka av med salt.
    • Blancera sellerin hastigt. Strimla äpplet tunt. Blanda krasse, selleri, äpple och nötter.
    • Dressa med vinäger och olja. Smaka av med salt.
    • Servera till rimmad oxbringa.