Ett fräscht tillbehör eller mellanrätt med hetta, syra och sälta. Rostat potatisskal i gräddmjölken ger purén en djupare smak. Pudra potatischipsen med maizena innan fritering så håller de sig krispiga.

Rostad potatispuré med het citrusdressing, forellrom och friterad sötpotatis

Recept av Johan Backeus

Ett fräscht tillbehör eller mellanrätt med hetta, syra och sälta. Rostat potatisskal i gräddmjölken ger purén en djupare smak. Pudra potatischipsen med maizena innan fritering så håller de sig krispiga.

Gör så här

    • Skala mandelpotatisen och rosta skalet i ugn på 180° ca 40 min. Skalet ska vara helt torrt och ha mycket färg.
    • Sjud mjölk och grädde med det rostade skalet ca 10 min.
    • Koka och pressa mandelpotatisen. Sila gräddmjölken över potatisen och tillsätt smör. Blanda till en slät puré och smaka av med crème fraiche och salt.
    • Skär chilin i tunna skivor. Blanda med citronsaft, limesaft och chilipeppar. Smaka av med salt.
    • Skär sötpotatisen i tunna skivor. Pudra på lite majsstärkelse och fritera potatisskivorna gyllene i 140° varm olja. Låt potatischipsen rinna av på papper och salta.
    • Grilla eller spishalstra salladslöken och skär i tunna skivor.
    • Vid servering: Lägg potatispurén i en skål och toppa med citrusdressing, salladslök, forellrom och friterad sötpotatis.