Klassisk smakkombination och mycket uppskattad av gästerna är rostad kyckling, dragonsås och brynt smör. Såsen får en fylligare och lite rund, syrlig smak med hjälp av crème fraiche och champagnevinäger.

Rostad kyckling med dragonsås

Recept av Jimmi Eriksson

Klassisk smakkombination och mycket uppskattad av gästerna är rostad kyckling, dragonsås och brynt smör. Såsen får en fylligare och lite rund, syrlig smak med hjälp av crème fraiche och champagnevinäger.

Gör så här

    • Lägg kycklingarna i bleck. Salta och baka i ugn på 180° till en innertemperatur på 70° i låret.
    • Bryn smöret med krossade vitlöksklyftor och timjan.
    • Koka ihop fond och grädde till önskad konsistens. Tillsätt crème fraiche och dragon. Smaka av med salt, peppar och vinäger.
    • Skeda det brynta smöret över kycklingen och servera med dragonsåsen.