Baka på saltbädd är en enkel tillagningsmetod som ger rödbetan en sötare ton och även lite smak från saltet.

Rödbeta med getostcrème och lammfärsbiff

Recept av Viktor Westerlind

Baka på saltbädd är en enkel tillagningsmetod som ger rödbetan en sötare ton och även lite smak från saltet.

Gör så här

    • Strö grovsaltet i botten av ett bleck. Ställ i betorna. Baka mjuka i ugn ca 45 min, på 160° varmluft. Skala dem.
    • Ta bort skalet från getosten. Mixa slät med yoghurt. Smaka av med salt.
    • Lägg havregryn i mjölk och låt svälla.
    • Blanda med lammfärs, ägg och salt. Tillsätt örter, vitlök, citron och peppar.
    • Forma biffar och bryn dem i smör-&rapsolja.
    • Baka i ugn 120° tills de har ca 60° i innertemperatur.
    • Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
    • Servera biffarna med getostcrèmen, de bakade betorna och matvete eller bulgur.