Mustig grönsaksröra med smakrik ostpolenta.

Ratatouille med ostpolenta

Mustig grönsaksröra med smakrik ostpolenta.

Gör så här

    • Fräs lök, vitlök och rosmarin i smör. Tillsätt honung och låt fräsa med ca 5 min.
    • Tillsätt krossade tomater, vatten, vinäger, socker, salt och peppar. Låt puttra under lock i 40 min.
    • Koka linserna.
    • Rosta rotfrukterna i ugn, 200° ca 10 min.
    • Blanda tomatröran, rotfrukter och rosmarin, låt koka 15-25 min Smaka av med salt och peppar.
    • Koka upp vatten, grädde. Lägg i polentagrynen. Låt koka till polentan är klar. Smula ner vitosten. Smaka av med salt och vitpeppar.
    • Bred ut polentan, 2-3 cm tjock, på vattensköljt bleck. Låt stelna i kyl någon timme. Skär i bitar och stek i smör.
    • Servera ratatouillen med ostpolentan.