Rå fisk, smakrik ost, tomat och chili är alltid en lyckad kombination. En underbar carpaccio med citronmarinad och finskurna, krispiga grönsaker som tillbehör.

Råmarinerad torskrygg med prästostkräm, tomatjuice och crudité

Recept av Stefan Kalsson

Rå fisk, smakrik ost, tomat och chili är alltid en lyckad kombination. En underbar carpaccio med citronmarinad och finskurna, krispiga grönsaker som tillbehör.

Gör så här

    • Skiva torskryggen i tunna skivor. Marinera skivorna ca 10 min (innan servering) med citronsaft, smulad piri piri, salt och peppar i bleck.
    • Lägg de tunt hyvlade grönsakerna i iskallt vatten så att de blir riktigt krispiga.
    • Mixa äggulor, senap och vinäger med den rivna osten i en mixer. Tillsätt olja lite i taget och mixa till en fin kräm. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Blir krämen för tjock kan den spädas med lite mjölk.
  • Vid servering:

    Lägg de marinerade torskskivorna på en tallrik. Slå på lite tomatjuice, olja och krydda ev lite mer med piri piri, salt och peppar om så önskas. Spritsa ut ostkrämen här och där. Toppa med de krispiga grönsakerna och hyvlad ost.