En rabarberpaj och mazarin i ett med mandelmjöl och muscovadosocker istället för mandelmassa.

Rabarberkaka

Recept av Magnus Håård

En rabarberpaj och mazarin i ett med mandelmjöl och muscovadosocker istället för mandelmassa.

Gör så här

  • Mazarinfyllning:

    • Blanda mandelmjöl och muscovadosocker. Tillsätt äggula och ägg lite i taget i maskin med vinge. Avsluta med att tillsätta smöret successivt.
  • Smuldeg:

    • Lägg alla ingredienser utom smöret i en maskin med vinge.
    • Smält smöret och låt det bli riktigt varmt. Häll i kitteln och blanda med vingen.
    • Pressa degen genom en grov sikt ut på en plåt. Kyl degsmulorna.
  • Montering:

    • Fyll mördegsfodrade formar med mazarinfyllningen och lägg i rabarberbitar. Strö på smuldegen och baka av i 180°, ca 14 min.
    • Pudra över florsocker.