Rostad och inlagd pumpa i en perfekt kombination med gräddstuvad majs, toppad med mandelspån och kryddkrasse.

Pumpa och majs med lemon drop, mandel, rostad vitlök och kryddkrasse

Recept av Viktor Westerlind

Rostad och inlagd pumpa i en perfekt kombination med gräddstuvad majs, toppad med mandelspån och kryddkrasse.

Gör så här

  • Inlagd pumpa:

    • Koka upp vatten, vinäger och socker och lägg i den strimlade pumpan. Ta från värmen och lägg på ett lock. Låt svalna i lagen. Häll av lagen vid servering.
  • Rostad pumpa:

    • Vänd pumpatärningarna i olivolja och salt. Rosta i ugn på 200° tills de är mjuka och har fin färg.
  • Gräddkokt majs:

    • Skala och krossa vitlöksklyftorna. Rosta dem långsamt i en kastrull med lite av smöret. Hacka dem fint.
    • Stek majskornen lätt i resterande smör i en stekpanna. Tillsätt vitlöken samt övriga ingredienser (utom salt och citronsaft) och koka ihop till en stuvning. Smaka av med salt och citronsaft.
  • Servering:

    • Lägg lite gräddkokt majs på tallrikarna, täck med de rostade pumpatärningarna och den inlagda pumpan. Toppa med mandel och klippt krasse. Avsluta med att ringla över lite pumpakärnolja.