Gratäng som tillreds i bleck, enkel att förbereda, tillaga och varmhålla. Perfekt för storkök och skolkök. 
Specialkost: Rätten är glutenfri och kan lätt göras laktosfri genom att välja laktosfria alternativ.

Potatis- och köttfärsfrestelse

Gratäng som tillreds i bleck, enkel att förbereda, tillaga och varmhålla. Perfekt för storkök och skolkök. Specialkost: Rätten är glutenfri och kan lätt göras laktosfri genom att välja laktosfria alternativ.

Gör så här

    • Blanda potatis, grädde, mjölk och vitlök i bleck. Salta och peppra.
    • Grädda i ugn på 175° i ca 30 min.
  • Köttfärssås:

    • Koka morötter och selleri halvfärdigt, hacka fint.
    • Fräs lök, vitlök och färs i smör. Tillsätt morot- och sellerihack, tomatpuré, krossade tomater, ostsås och oregano. Salta och peppra.
    • Häll köttfärssåsen på potatisgratängen, strö över gratängosten. Grädda i ugn på 175° i 15–20 min. Servera gärna med pizzasallad.