En vegetarisk variant av ägg florentine på krispig råraka istället för rostat bröd. Gott med en syrlig mousselinesås, med lite vispad grädde, som är en variant av den klassiska hollandaisen.

Pocherat ägg på råraka, spenat och mousselinesås

Recept av Sara Aasum Hultberg

En vegetarisk variant av ägg florentine på krispig råraka istället för rostat bröd. Gott med en syrlig mousselinesås, med lite vispad grädde, som är en variant av den klassiska hollandaisen.

Gör så här

    • Riv potatisen grovt och salta. Värm en stekpanna med smör. Forma runda bollar av potatisen och platta ut till rårakor i pannan och stek gyllenbruna och krispiga.
    • Vispa upp äggula och citron under vispning på svag värme. Bryn smöret. Häll det brynta smöret i en tunn stråle ner i äggulorna. Vispa till en tjock och fin sås. Vänd ner grädden i såsen och smaka av med salt.
    • Toppa rårakan med pocherat ägg, spenat, riven ost och mousselinesås.