En Isländsk specialitet med ångad fisk och potatis som tillagas tillsammans i bleck. 
Specialkost: Går att göra laktosfri genom att byta till laktosfria produkter.

Plokkfiskur - Island

En Isländsk specialitet med ångad fisk och potatis som tillagas tillsammans i bleck. Specialkost: Går att göra laktosfri genom att byta till laktosfria produkter.

Gör så här

    • Ånga fisken i bleck i 80° ånga. Salta och peppra.
    • Ånga potatisen i 100° ånga. Tillsätt löken när potatisen är halvmjuk. Salta och peppra.
    • Smält smöret i en gryta och rör ner mjölet till en redning. Slå på mjölken under omrörning. Dra från värmen när det börjar koka, smaka av såsen med salt och peppar.
    • Blanda såsen med potatisen och varva med fisken i bleck. Strö över riven ost och gratinera i ugn på 200° till fin färg.
  • Till servering:

    • Servera med gurka blandad med dill.