Med inspiration från av den franska klassikern ”Crêpes Suzette” serveras dessa Grand Marnier-flamberade plättar med varma apelsinfiléer, syltad ingefära och vaniljglass.

Plätt Suzette

Recept av Cecilia Andersson

Med inspiration från av den franska klassikern ”Crêpes Suzette” serveras dessa Grand Marnier-flamberade plättar med varma apelsinfiléer, syltad ingefära och vaniljglass.

Gör så här

    • Vispa mjölet med hälften av mjölken slätt. Rör ner resten av mjölken, vaniljsocker, salt och smör. Tillsätt ägg och vispa till en slät smet. Låt svälla i kyl ca 30 min.
    • Skär den syltade ingefäran i små tärningar. Skär apelsinerna i hinnfria filéer med en vass kniv.
    • Blanda ihop ingredienserna till sockerlagen i en stekpanna och koka upp. Häll av hälften och spara till serveringen. Lägg den syltade ingefäran och apelsinfiléerna i sockerlagen i stekpannan och låt puttra några minuter.
    • Stek plättar i smör i en plättlagg och lägg över i en eldfast form/panna. Häll på den varma, sparade sockerlagen. Häll sedan över Grand Marnier och flambera.
    • Servera plättarna direkt med apelsinfiléerna och vaniljglass. Garnera med citronmeliss.