En enkel och elegant liten ”bite” som lyser upp julbordet både smakmässigt och med sin färg. Stjärnanis ger mustig sötma och fin kontrast till spritsad getostyoghurt och knapriga valnötter.

Picklade rödbetor med äpple, getostyoghurt och valnötter

Recept av Johan Backeus

En enkel och elegant liten ”bite” som lyser upp julbordet både smakmässigt och med sin färg. Stjärnanis ger mustig sötma och fin kontrast till spritsad getostyoghurt och knapriga valnötter.

Gör så här

    • Koka rödbetorna i saltat vatten tills de precis är klara. Skala och lägg i vacpåse.
    • Koka upp ättikslagen med lagerblad, timjan, kanel och krossad stjärnanis. Häll i påsen med betorna, låt svalna. Vakuumpacka och låt ligga över natten i kyl.
    • Mixa yoghurt, grädde och getost slätt i thermomixer på 45°.
    • Vid servering: Dela betorna på längden och hyvla äpplet tunt. Lägg betorna med snittsidan upp på äppelskivorna. Spritsa på getostyoghurten och toppa med grovhackade valnötter och klippt kryddkrasse.