Använd allt mörkt bröd som blir över till bottnar och kallnad potatis till fyllningen. Ett bra sätt att minska svinnet och samtidigt skapa en arbetad rätt till det kalla bordet. Lika god som tillbehör till sillen som till picklat grönt.

Pepparrots- och potatischeesecake

Använd allt mörkt bröd som blir över till bottnar och kallnad potatis till fyllningen. Ett bra sätt att minska svinnet och samtidigt skapa en arbetad rätt till det kalla bordet. Lika god som tillbehör till sillen som till picklat grönt.

Gör så här

    • Bryn smöret och låt svalna. Kantskär brödet och mixa till smulor. Blanda smulorna med smöret och tryck ut i en brödform med raka kanter klädd med plastfilm. Låt formen stå i kyl medan du gör fyllningen.
    • Blanda färskost med lök, pepparrot, salt och peppar. Smält de blötlagda gelatinbladen med citronsaften i en kastrull på svag värme.
    • Vänd ner gelatinblandningen i färskoströran. Bred ut smeten i formen och fördela potatisen jämnt i fyllningen. Täck med plastfolie mot fyllningen och låt stelna i kyl minst 4 tim.
    • Skär upp cheesecaken i kuber.