Paprikamakroner med chiliostkräm

Recept av Roland Persson

Gör så här

  • Paprikamakroner:

    • Koka upp juicen med socker. Starta vispningen av 55 g äggvita då sockerlagen är uppe i 115°. Fortsätt att koka sockerlagen till 119°.
    • Häll sockerlagen lite i taget under vispning i den uppvispade äggvitan. Vispa marängen kall.
    • Mixa mandelmjöl med florsocker. Sikta genom en finmaskig sil gånger. Blanda med 55 g ovispad äggvita.
    • Vänd ner ⅓ av marängen i mandelsmeten. Vänd sedan försiktigt ner resterande maräng.
    • Fyll i spritspåse med rak tyll. Sprits rundlar, 2*2 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Låt vila ca 30 min.
    • Baka av i ugn, 160° i 13-15 min, låt svalna. Förvara i lufttät låda i frysen.
    • Blanda färskost med chili, sambal oelek och torkade oliver.
    • Bred eller spritsa fyllningen på hälften av makronerna och lägg på resterande som lock.