Det här kryddbrödet är saftigt och gott till alla ostar men framförallt de riktigt smakrika. I orginalreceptet ingår det nötter men vi har ersatt det med goda frön för att det ska passa alla.

Pain d'épice (franskt kryddbröd)

Recept av Fredrik Eriksson

Det här kryddbrödet är saftigt och gott till alla ostar men framförallt de riktigt smakrika. I orginalreceptet ingår det nötter men vi har ersatt det med goda frön för att det ska passa alla.

Gör så här

    • Koka upp honung, råsocker, vispgrädde och kryddor i en kastrull, häll över i en skål och låt svalna.
    • Blanda den torkade frukten med pumpakärnor, solrosfrön, vetemjöl, salt och bikarbonat. Blanda de torra ingredienserna med vätskan.
    • Smörj 2 brödformar 10x30 cm med smör och bröa med ströbröd. Fyll formarna med degen och grädda i ugnen på 150° i ca 60 min.