Låt inte osten gå till spillo! Krämiga osttartletter med en härlig syra med olika toppings.
Ett smart sätt att ta hand om ostresterna på ett kreativt och välsmakande sätt som du kan variera i all oändlighet! 
Välj själv om du ska göra småformar, portionsformar eller varför inte göra ett helt bleck som du sedan skär upp i småbitar?

Osttartelett

Låt inte osten gå till spillo! Krämiga osttartletter med en härlig syra med olika toppings. Ett smart sätt att ta hand om ostresterna på ett kreativt och välsmakande sätt som du kan variera i all oändlighet! Välj själv om du ska göra småformar, portionsformar eller varför inte göra ett helt bleck som du sedan skär upp i småbitar?

Gör så här

  • Osttarteletter:

    • Vispa ihop ägg, Schmand och grädde, smaka av med vinäger, cayennepeppar, muskot, salt och peppar.
    • Fördela den rivna osten i skalen och toppa med äggsmet Baka av på 150°C i ca 10 min, ta ut och låt svalna.
    • Servera sen med valda toppings.
  • Sultan- och vallmomarmelad:

    • Lägg russin, lök, socker och vinäger i en kastrull och koka upp.
    • Sänk värmen och reducera ner till önskad konsistens.
    • Smaka av med salt och ta av från värmen.
    • När marmelad har svalnat, vänd i vallmofrön.
    • Toppa tarteletter med marmelad, hackad valnöt och körvel.
  • Bacon och grönkål:

    • Ugnsstek baconet i 160° ca 10 min.
    • Panera de ugnsstekta baconet i socker, ställ tillbaka i ugnen i ytterligare ca 10 min, vänd skivorna efter halva tiden. Låt svalna.
    • Bryt baconet i mindre bitar Hetta upp olja till ca 170° och fritera kålen i omgångar, lyft upp, och salta.
    • Låt rinna av på hushållspapper.
    • Toppa tarteletterna med bacon och grönkål.
  • Lökchutney med rostad lök:

    • Hetta upp smöret i en kastrull och bryn löken i ca 20 min under omrörning på medelhög värme.
    • Tillsätt resterande ingredienser, utom den rostade löken, koka upp och fortsätt röra, låt sjuda ihop ytterligare ca 20 min på låg värme till önskad konsistens och smak.
    • Ta av från värmen, låt svalna.
    • Tillsätt den rostade löken.
    • Toppa tarteletterna med lökchutney och picklad rödlök.