En fantastiskt god och festlig fläskytterfilé. När vi lagar den till våra 600 elever kör vi nattstekning på låg temperatur med fyllningen ovanpå. Den friska citronen, örterna och vitlöken lyfter hela rätten.

Örtrullad fläskkotlett

En fantastiskt god och festlig fläskytterfilé. När vi lagar den till våra 600 elever kör vi nattstekning på låg temperatur med fyllningen ovanpå. Den friska citronen, örterna och vitlöken lyfter hela rätten.

Gör så här

    • Skär en 2 cm djup skåra längs med hela ytterfilén på ovansidan. Vinkla kniven och skär runt. Vik ut köttet till en tunn platta.
    • Mixa fyllningen och bred på köttet. Salta och peppra. Rulla ihop till en rulle och bind med snöre. Pensla med honung och soja för finare färg.
    • Tillaga i ugn på 175° till en innertemperatur på 72-77°.
    • Koka potatisen. Värm mjölken. Mosa potatisen, tillsätt mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar.
    • Servera köttet i fina skivor med sky, potatismos, haricots verts och körsbärstomater.