Smakrik rätt som passar perfekt att servera ur bleck. Självklart använder jag mitt favoritäpple Ingrid-Marie till tzatzikin. Om tid finns - köp hel kyckling och stycka av låren. Då får du fantastisk filé och skrov till fonder på köpet.

Örtrostad gårdskyckling med curryrostad blomkål och äppeltzatziki

Recept av Daniel Räms

Smakrik rätt som passar perfekt att servera ur bleck. Självklart använder jag mitt favoritäpple Ingrid-Marie till tzatzikin. Om tid finns - köp hel kyckling och stycka av låren. Då får du fantastisk filé och skrov till fonder på köpet.

Gör så här

    • Mixa ihop marinaden. Blanda med kycklingen och låt stå över natten.
    • Salta kycklingen och rosta i ugn på 175° till en innertemperatur på 85°.
    • Fräs curry i olja. Salta blomkål och potatis och pensla med curryoljan. Rosta i ugn på 200° tills allt är mjukt, pensla då och då med curryoljan.
    • Salta gurka och äpple lätt och låt stå. Krama ur vätskan och blanda gurka och äpple med matyoghurt. Smaka av med vitlök och mynta.
    • Lägg upp kycklingen med delad blomkål och potatis. Toppa med pärllök delad i båtar, gräslök och körvel. Servera med äppeltzatzikin.