Örtbearnaisesås

Arla pro

Trots bearnaisesåsens franska ursprung är den idag en riktigt svensk klassiker som det ofta poppar upp nya versioner av. Men glöm inte, ingen bearnaise utan dragon! Med det sagt, lägg gärna till nordiska kryddor och örter för att förnya och förändra din bea. Anpassa mängden skirat smör efter vilken konsistens du är ute efter. Psst: Om du serverar såsen med en sifon får du en lätt och skumlik konsistens. Men glöm inte lite extra smaksättning (salt och vinäger) eftersom sifonen tillför luft.

Örtbearnaisesås Trots bearnaisesåsens franska ursprung är den idag en riktigt svensk klassiker som det ofta poppar upp nya versioner av. Men glöm inte, ingen bearnaise utan dragon! Med det sagt, lägg gärna till nordiska kryddor och örter för att förnya och förändra din bea. Anpassa mängden skirat smör efter vilken konsistens du är ute efter. Psst: Om du serverar såsen med en sifon får du en lätt och skumlik konsistens. Men glöm inte lite extra smaksättning (salt och vinäger) eftersom sifonen tillför luft.
Trots bearnaisesåsens franska ursprung är den idag en riktigt svensk klassiker som det ofta poppar upp nya versioner av. Men glöm inte, ingen bearnaise utan dragon! Med det sagt, lägg gärna till nordiska kryddor och örter för att förnya och förändra din bea. 
Anpassa mängden skirat smör efter vilken konsistens du är ute efter. 

Psst: Om du serverar såsen med en sifon får du en lätt och skumlik konsistens. Men glöm inte lite extra smaksättning (salt och vinäger) eftersom sifonen tillför luft.