Perfekt rosastekt lammrostbiff med en lätthet i smaken. Lammrostbiffen ska upp i temperatur för bästa smak och konsistens. Ruskigt gott med frasiga potatiskroketter med krämigt inre och senapsört som ger sting.

Örtbakad lammrostbiff, potatiskroketter med Svecia och grön sparris

Recept av Johan Backeus

Perfekt rosastekt lammrostbiff med en lätthet i smaken. Lammrostbiffen ska upp i temperatur för bästa smak och konsistens. Ruskigt gott med frasiga potatiskroketter med krämigt inre och senapsört som ger sting.

Gör så här

    • Bind upp lammrostbiffen och krydda med salt och peppar. Bryn på hög värme i olja i en stekpanna. Tillsätt smör, timjankvistar och krossad vitlök. Ös köttet under ca 1 min. Stek köttet i ugn på 120° till en innertemperatur på 56°.
    • Stek ramslöken i stekpannan med smöret från köttet tills bladen är krispiga.
    • Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Låt ånga av och pressa. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Tillsätt grädde, crème fraiche och senap. Låt sjuda till krämig konsistens. Blanda med potatisen och vänd ner osten. Låt vila i kylen så smeten sätter sig.
    • Rulla bollar och vänd dem i mjöl, ägg och panko. Fritera i 180° varm olja tills kroketterna är gyllene. Låt rinna av på papper och salta.
    • Finhacka silverlökarna och blanda med olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
    • Grilla hälften av sparrisen och salta lätt. Råhyvla resterande sparris. Plocka senapsörten och lägg i kallt vatten.
    • Skär köttet i skivor och arrangera med kroketter, ramslök och sparris på tallrikar. Skeda över vinägretten och toppa med senapsört