En lyxig dessert på nypon med spännande pärongelé och knapriga mandelbiskvier.

Nyponcrème med pärongelé och mandelbiskvier

Recept av Magnus Johansson

En lyxig dessert på nypon med spännande pärongelé och knapriga mandelbiskvier.

Gör så här

  • Nyponcrème:

    • Blanda mjölk, nyponpuré,citronsaft, socker och äggula i en kastrull och sjud crèmen till 82°. Krama ur gelatinbladet och rör ner det i den varma crèmen, sila.
    • Tillsätt kvarg och gjut upp till hälften i 10 små glas, spara hälften av nyponcrèmen. Ställ glasen i frysen och den sparade crèmen i kylen.
  • Pärongelé:

    • Värm päroncider. Krama ur gelatinbladen och låt smälta i den varma cidern. Tillsätt ingefäran.
    • Ta fram glasen med nyponcrème ur frysen. Gjut pärongelén ovanpå och ställ in i kylen tills det stelnat. Fyll sedan på med resterande nyponcrème och ställ åter i kyl.
  • Nyponsås:

    • Vispa ihop nyponpuré och florsocker.
  • Mandelbiskvier:

    • Blanda först mandelmassa, socker och citronskal i en maskin med vinge och tillsätt sedan äggvita lite i sänder så att inga klumpar uppstår.
    • Spritsa ut till valfri form på bakplåtspapper, strö lite malen kanel över och baka biskvierna gyllenbruna i 200°.
  • Servering:

    Toppa glasen med nyponsåsen och dekorera med mandelbiskvierna.