När Andreas Hedlund blev Årets Kock 2002, vann han med de här saftiga järparna under temat skomat. Rätten har blivit mycket uppskattad.

Nötfärsjärpe i tomatsås

Recept av Andreas Hedlund

När Andreas Hedlund blev Årets Kock 2002, vann han med de här saftiga järparna under temat skomat. Rätten har blivit mycket uppskattad.

Gör så här

    • Låt ströbrödet svälla i vatten.
    • Blanda i färsen och resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
    • Fyll smeten i en spritspåse. Spritsa ut järpar i smorda bleck. Tillaga i ugn, 200° tills de fått färg.
    • Fräs löken i olja och tillsätt krossade tomater. Smaka av med socker, tabasco, salt och peppar. Häll tomatsåsen över järparna. Tillaga i ugn ytterligare ca 10 min.
    • Blanda yoghurtsåsen. Smaka av med salt och peppar.
    • Koka pastan.
    • Servera järparna med tomatsås, yoghurtsås och pasta.