Långbakat högrevshjärta som bakas i minst tolv timmar smakar som hängmörad entrecote. Smart sätt att få billigt kött och bra ekonomi i det man gör.

Nattbakat högrevshjärta med caesarpotatis

Recept av Daniel Räms

Långbakat högrevshjärta som bakas i minst tolv timmar smakar som hängmörad entrecote. Smart sätt att få billigt kött och bra ekonomi i det man gör.

Gör så här

    • Baka högreven på nattstekningsprogrammet i minst 12 tim till en innertemperatur på 60°. Om det inte finns ett sådant program på ugnen, så bryn köttet ordentligt och stoppa det i en vacpåse. Tillslut påsen och baka köttet på 60° ånga i minst 12 tim. Salta vid servering. Skär köttet i portionsbitar och servera direkt.
    • Koka potatis, haricots verts och hela morötter i saltat vatten, kyl ner.
    • Mixa äggulor, vitlök, sardellfiléer och citronsaft. Tillsätt olja och kör till en fin dressing. Blanda till sist försiktigt i smetana.
    • Rosta krutonger av formbrödet med lite olja och salta.
    • Blanda potatis, de kokta grönsakerna och sallad med dressingen. Toppa med krutonger, krasse, rädisor, morötter och ost. Servera till köttet.